Jura Camas an Staca 30 Year old
2012. október 05. írta: Barman's Choice

Jura Camas an Staca 30 Year old

 

A legújabb single malt Isle of Jura szigetéről , a Jura Distillerytől tovább ápolja a helyiek múlthoz és babonákhoz kötődő hagyományait . A bevallottan fura és egyedi hiedelemvilág legalább annyira jellemzője a lakosoknak , mint magának a  szigetnek a több ezer egyedből álló szarvas kolóniája .

A legfrissebb Jura palackozás a Camas an Staca nevét vette kölcsön . A gael szó annyit tesz , Álló Kő. Ilyenből van több ezer Skóciában , természetesen Jura szigetére is jutott belőle . Egészen pontosan nyolc kőoszlopot talál a látogató, a meglepő módon a Védelmező Szikla Öböl nevű részén a szigetnek. Ahogy az már lenni szokott, a tényleges kora és funkciója ezeknek az oszlopoknak a múltba vész , de a mai napig megmaradt név utal arra, hogy bizony az őslakos diuriachs ( a helyiek szava önmagukra ) babonás félelmei nem századokban mérhető jellemvonások , hanem szinte az első betelepülők óta létező életforma .

De a lényeg . Itt egy újabb 30 éves hivatalos palackozás a Jura-tól . Szép dizájn , nyilván minőségi whisky, ahogy az a koros Jura maltoknál megszokott .  Ami eddig biztos infó , hogy az alkoholerőssége 44 % -os . Minden egyéb később.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pré 2012.12.06. 17:07:22

A cikkben található whisky megtalálható nálunk.

barman 2012.12.17. 11:14:48

Úgy érted a 10 éves...:)
süti beállítások módosítása