Az ötödik GlenDronach Single Cask sor
2011. december 02. írta: Barman's Choice

Az ötödik GlenDronach Single Cask sor

 

Ahogy azt már nyáron tudni lehetett, még a 2011-es évben a GlenDronach Distillery újabb single cask palackozásokat jelentet meg. A single cask palackozások sorában ötödik alkalommal jelenk meg válogatott minőségű malt whisky a lepárlótól. A GlenDronach szép csendben, a céljainak megfelelően halad az őt megillető pozició felé. Ma már a Single Cask sorozat az egyik legjobban várt, kimagasló minőségű, sherried malt whisky kollekció. A lepárló törekvése, hogy ismét a vezető márka legyen a sherry érlelésű whiskyk közt, egyre közeledik. A gondosan összeválogatott alapsor mellett a single cask kiadások az igazi ínyenceknek, gyűjtőknek, minőségre szomjazó átlag whisky fogyasztóknak is tudnak elérhető és remek italokat kínálni. A GlenDronach Single Cask batch 5. maltjairól ezt lehet tudni:

1972 cask # 716 / 39 years old / Oloroso Sherry Butt / 421 palack

1978 cask # 1067 / 32 years old / Oloroso Sherry Puncheon / 417 palack

1989 cask # 3314 / 21 years old / Pedro Ximinez Sherry Puncheon / 489 palack

1991 cask # 2406 / 19 years old / Oloroso Sherry Butt / 530 palack

1993 cask # 1 / 18 years old / Oloroso Sherry Butt / 507 palack

 

A palackok ára a népszerűséggel együtt nő. De ez az a sorozat, amelyiknél nagyot hibázni nem lehet. Akinek a világa a sherried malt, annak kötelezően kell legyen valamelyik fejezetből egy single cask GlenDronachja. Különben honnan tudja, mi az etalon?:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása