A Hebridák új büszkesége-The Laddie TEN
2011. szeptember 25. írta: Barman's Choice

A Hebridák új büszkesége-The Laddie TEN

 

A Bruichladdich a skót single malt whisky világ egyik legváltozatosabb,legszínesebb portfoliójával rendelkezik.A kreativitás,a furcsa nevek,az utóérleléseik mind-mind segítették a progresszív lepárlót,hogy az elmúlt tíz évben talpon maradjon,sőt,megkerülhetetlen,egyedi irányt mutató lepárló váljon belőle.Most mégis elérkezett az idő amikor a Bruichladdich zászlóshajót vált.És ennek elképesztően örülnek a lepárló tulajdonosai!

A zászlóshajó jelzőt általában arra a whiskyre használják a lepárlók amelyik a legismertebb a kínálatukból vagy esetleg a legjobban képviseli azt a stílust amit a készítők szeretnének megmutatni a világnak.A Bruichladdich 2001-ben nyitott újra,magánbefektetőknek köszönhetően.Azóta nincs ember aki ne hallott volna róluk,ne kóstolta volna valamelyik kreációjukat. 2011 szeptemberében a tíz éves jubileumra a különcségét mindig is hangoztató Laddie csapat bemutatta az új büszkeséget,az új zászlóshajót.Az első teljes egészében saját-értsd a jelenlegi tulajdonosok irányítása alatt lepárolt,érlelt,palackozott tíz éves single maltot,a Bruichladdich-The Laddie Ten-t.

A helyi árpa felhasználásával készült,Islay szigetén érlelt,amerikai bourbon hordós tíz éves Laddie megjelenése újra alkalmat adott a lepárló csapatának,hogy kifejtsék álláspontjukat a skót whiskykészítésről.Röviden ez annyit tesz,hogy ismét kihangsúlyozták,hogy ők mennyire különcök,mennyire a saját útjukat járják és,hogy aztán a többiek mennyire távol állnak tőlük.De most bezzeg itt az első saját tíz éves Laddie!Néha kicsit már eröltetettnek hat a Bruichladdich ezirányú "devianciája",hogy minden alkalommal elmondják mennyire mások is ők.Tudjuk,látjuk,de ez a kéretlen lázadás kissé már ciki.Ez persze csak az én privát véleményem és egy percig sem akarnám befeketíteni ezt a napot a károgásommal.Mert azt alá kell írni,hogy ha a Bruichladdich megjelenteti az első saját tíz évesét,az jelentős nap a skót whisky világában.Még ha ők az elsők is akik igyekeznek  ezt inkább egyfajta rebellióként beállítani a pénztermelő whiskykészítés mindennapjaiban.Azért mindenki örül nekik.És senki nem vitatja a Bruichladdich koncepciójának életképeségét és helyét a piacon.

A whisky a lehető legtermészetesebb vagyis nem hűtve szűrt,szinezékmentes.Az alkoholerősség a klasszikus 46% a lepárlótól ebben a sorozatban.Az első ezer palackot a szigetlakók,részvényesek,disztributorok vásárolhatták meg.A palack ára korrekt,33 font.

Ha valaki Bruichladdich fan,gyűjtő,whisky geek,naprakész whisky fogyasztó azoknak kötelező beszerezni.Akik eddig nem ismerték vagy kevésbé voltak elfogadók a Bruichladdich-val azoknak pedig azért javasolt mert a készítők szerint is"ez az igazi kezdete egy új korszaknak".

Egy új korszak első pillanatainál meg mindig jó ott lenni:)

Gratuláció és elismerés a Bruichladdich-nak!Slainthe Mhath Laddie TEN!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása