Auchentoshan 1975 Bourbon Cask
2011. április 25. írta: Barman's Choice

Auchentoshan 1975 Bourbon Cask

Viszonylag ritkán jönnek hírek a Lowlandről.Nem segít a dolgokon az sem,hogy a Mélyföld nem tartozik a lepárlóktól hemzsegő területek közé.És valljuk be,sokan kissé lenézik a lágy karakterekkel bíró lowlandi maltokat.

A két lowlandi fő reprezentáns a Glenkinchie Edinburgh maltja,míg az Auchentoshan Glasgowhoz köthető.Ez utóbbi az egyetlen lepárló Skóciában amely háromszoros lepárlássaalkészíti az összes whiskyjét.Ezért nevezhetnénk akár különlegesnek is de a tények azt mutatják,hogy általában csak a nehezen kimondható neve miatt figyelnek fel rá az emberek.Tavaly egy nagy sikerű nyilt nappal,fesztivállal kedveskedtek a rajongóknak és azt hittem ez egyfajta áttörés lesz az Auchentoshan számára.De sajnos legutolsó hírem róluk az volt,hogy idén elmarad a fesztivál,majd csak jövőre lesz hasonló megint.Pedig vannak nekik is figyelemreméltó maltjaik.A legjobbak a Limited Edition cimke alatt kijövő palackozások.Ezek önálló sorozatot alkotnak,jellemzőjük,hogy ezek a palackozások egy-egy hordótípusban érlelődnek.A sor eddig megjelentjei egy gyönyörű 1957-es sherry hordós érlelés (144 palack),egy 1977-es európai tölgy oloroso hordós (240 palack),egy 1978-as amerikai ex bourbon hordós(288 palack),egy 1998-as fino sherry érlelés és egy 1988-as (8 év bourbon-12 év Saint Julien Bordeaux wine cask).

Ebbe a sorozatba érkezett most meg egy 35 éves Toshie,az 1975 Bourbon Cask érlelés.Szép fekete dobozban jelenik meg ez a 46.9% alkoholerősségű,500 palacknyi mennyiségben lepalackozott whisky.Igazi csemege gyűjtőknek,rajongóknak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása