Két új BenRiach
2010. december 21. írta: Barman's Choice

Két új BenRiach

 

Nagy valószínűséggel 2010 utolsó hivatalos palackozásait mutatta be ma a BenRiach.Bár mindkét single malt megjelenése már egy ideje ismert volt az éreklődők körében,az időzítés nem véletlen.

A BenRiach Solstice a tél és egyben az év legrövidebb napján kerül a nyilvánosság elé.A 15 years old Solstice 50% alkoholfokkal lepalackozott single malt az ex-bourbon hordó után tawny port pipe típusú hordóban utóérlelődött.Az alapanyaga,a malátázott árpa erősen tőzegelt volt.Ez a portói-tőzeg párosítás nem újdonság a BenRiach-nál,hiszen ismerjük a 12 éves Importanticus Fumosus nevűt,igaz ez három évvel fiatalabb kiadás mint a Solstice és az érlelésre használt hordó(hogshead 250 l.) kisebb a pipe 500 liternyi méreténél.A BenRiach wood finish sorozatában pedig már feltűnt egy 15 éves tawny port érlelés(hogshead),igaz az meg nem erősen tőzegelt árpamalátából készült.

 

A másik mai újdonság sokkal érdekesebbnek tűnik.Az első háromszoros lepárlású-triple distilled-single malt a Speysideról!A BenRiach Horizon 50% alkoholerősségű szintén,12 éves és oloroso sherry hordós utóérlelést kapott.Már maga a háromszoros lepárlás biztosít egy sokkal több,intenzivebb gyümölcsös és virágos jegyekben gazdag karaktert,ami sokkal inkább kuriózummá teszi a Horizons-t a Solstice-nál.Talán még az sem elképzelhetetlen,hogy ez a lágy,új karakter a BenRiach innovációt ismerve,alapja lehet egy új sorozatnak.Mondanom sem kell,az érlelésekre gondolok..:)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-december « The Maltbank Herald 2010.12.31. 12:37:46

[...] bejelentést,kihasználva a holtidő alatti fokozottabb hírigény okozta figyelmet.Mint a BenRiach.Már tudtuk hónapokkal korábban de mindenki kellő tisztelettel megvárta a hivatalos [...]
süti beállítások módosítása