Palackposta
2010. július 15. írta: Barman's Choice

Palackposta

Júliusban sem áll le a single malt piac.Máris itt vannak a Duncan Taylor & Co. független palackozó havi aktuális palackozásai.

Kezdjük a Rare Auld sorozattal.A 19 és 39 év közti single maltok sorozata,színkódjai híresek a piacon.Különböző színekkel jelzik a régiókat ahonnan a sorozatba emelt whiskyk származnak.A sorozat kiváló minőségű palackozásokkal bír,a whiskyk a saját lepárlóik raktáraiban pihennek amíg a Duncan Taylor szakemberei döntése alapján palackba kerülnek.Minden whisky ebben a sorban single cask és cask strength jelzőkkel bír amiből mindenki érti miér is keresettek ennek a független lepárlónak ez a sorozata.Júliusban a négy piacra kerülő sigle malt legidősebbje egy 1975-ös Glen Moray.A másik malt a Speyside képviseletében ebben a hónapban egy Glenlivet 1987 a kiegyensúlyozottabb ízek kedvelőinek.Nem maradnak hoppon az Islay whisky kedvelői sem,egy 13 éves,1997-ben lepárolt Laphroaig kerülhet a polcukra ezúttal.És egy valóban ritka malt,a Glen Scotia Campbeltown reprezentánsaként,egy 1991-es lepárlású itallal.

A nem hútve szűrt és színezékmentes,46%-os maltok sora a NC2.Ebben a sorozatban júliusban egy palack kerül a nyilvánosság ítélete elé,egy 1999-es Auchroisk.Skócia minden régiójából kerülnek whiskyk a Whisky Galore sorozatba.Ezek a 80-as,90-es és már a 2000-es évekből származó premium minőségű maltok különböző erősséggel de teljesen természetes állapotukban kerülnek palackba.Ide most két malt került,egy 46%-os 8 éves,2002-ben lepárolt Bowmore és egy igazi kuriózum,egy 1991-es, 56.4%-os 19 éves Imperial.

Az igazán egyedi Duncan Taylor sorozat,az Octave and Quarter Cask Range.A legkisebb szakmában ismert hordóban utóérlelt whiskyk sorozata valóban a cég saját innovációja.Remek variációik most négy single malttal bővülnek.Két 38 éves,1972-es lepárlású whisky,egy Glen Grant és egy Glenrothes.Itt van egy szép 1976-os,34 éves Tomatin és egy hozzájuk képest fiatalnak is nevezhető 24 éves,1986-os Royal Lochnagar.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása