Ardbeg single cask a Nato főtitkártól
2010. július 06. írta: Barman's Choice

Ardbeg single cask a Nato főtitkártól

A volt NATO főtitkár,Port Ellen bárója,a volt brit külügyminiszter és egyéb titulusok birtokosa,Lord Robertson hazatért Islay szigetére,aláirt több mint 200 palack Ardbeg whiskit és felajánlotta azokat a fegyveres erők veteránkjait segítő orvosi és ápolási alapitvány javára.

A skót munkáspárti politikus Port Ellen szülötte,innen jutott el a brit főnemesi rangig,a világ legjelentősebb fegyveres szervezetének főtitkári posztjáig.Jellemzően mindenhol olyan időszakokban szolgált amikor a képviselt szervezetek nagy kihívásokkal küzdöttek vagy épp történelmi pillanatok komoly súlya alatt kellett eredményt elérniük.1968 és 1978 közti időszakban Robertson az egyik legnagyobb brit szakszervezet skót whiskiért felelős főállású képviselője volt.Ebben az időszakban a whisky boom-nak is nevezett ,fontos 60-as évek zajlottak az iparágban egészen a 70-es évek végéig,igy kétségtelenül a skót whisky történetének egyik legdinamikusabb,leginnovativabb időszakában dolgozott a későbbi Lord.

2000-ben,NATO főtitkárrá való megválasztását követően nem sokkal hazalátogatott és ha már ott járt kiválasztotta az Ardbeg lepárló 1217-es számú hordóját ami egészen tegnapi látogatásáig pihent a raktárban.2000 április 27.-én került hordóba a párlat és 2010 május 7.-én palackozták le az Ardbeg szakemberei.53% abv-vel és 202 palacknyi mennyiségével egy igazi kuriózum lesz a befektetők,érdeklődők,whisky kedvelők listáján.A palackok nyilván árverésre kerülnek és a befolyt összeggel Lord Robertson egy közel száz éves alapitványt fog támogatni.Az alapitvány orvosi és ápolási segítséget nyújt a brit fegyveres erők veteránjainak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barman 2010.07.07. 12:31:28

Mára az összes elkelt 220 font/palack áron.

Ez volt az év-július « The Maltbank Herald 2010.12.10. 17:21:21

[...] Ennyi átalakulás és dizájn után jöjjön valami “hagyományosabbnak” mondható hír 2010 hetedik hónapjából.A szinte elérhetetlen kategóriába sorolt Ardbeg single cask kiadások egy igazi kuriózummal bővültek idén.A skót whisky sziget szülötte,a volt Nato főtitkár Lord Robertson közreműködésével lepalackozott whisky mind a 202 palackja a megjelenésének bejelentése után pár órával elkelt.Egy igazi felsőházi single malt,Ardbeg Single Cask Lord Robertson bottling. [...]
süti beállítások módosítása