Júniusi megjelenések a Douglas Laing sorozataiból
2010. június 03. írta: Barman's Choice

Júniusi megjelenések a Douglas Laing sorozataiból

Menetrendszerűen a hónap első napjaiban kerülnek bejelentésre a független palackozó,a Douglas Laing&Co. palackozásai.A több mint hatvan éves cég több sorozatot is piacon tart.A sorozatok magas szinten képviselik a skót whisky régiókat single maltként és blended maltként palackozva is.A sorozatokban az exkluzív,koros whiskyktől kezdve az egyedi fejlesztésű házasításokig megtalálható a legtöbb skót lepárló terméke.Júniusban a következő palackozások örvendeztetik meg a minőségi maltok rajongóit.

A Provenance sorozatban PRV0623-as számmal egy 12 éves  Clynelish érkezik,ebből a sorból ebben a hónapban egyedüliként.A kimagasló minőségű és koros single maltok sorozata,a hordóerősségen palackozott Old and Rare sorban OAR 0097-es számmal egy 22 éves,sherry érlelésű Bowmore képviseli a cég szakmai színvonalát.Ebben a sorozatban a DLC munkatársainak szavai szerint azok a maltok kerülnek amik,úgymond,"már túl jók" az OMC sorozathoz.

Az OMC azaz Old Malt Cask sorozat a legnépszerűbb a cég kínálatából.Ez a sorozat az IB palackozások közt is a legnívósabbak közt van nevesítve.Júniusban a nyolc friss megjelenés közül a kevésbé ismert Deanston 15 years old a legfiatalabb(OMC1839 a száma).OMC 1838-as számon a viszonylag ritka,a Ballantine's alkotóelemeinek egyikeként nevet szerzett Glenburgie egy 20 éves palackozása bukkan fel a júniusi bejelentésben.Szintén 20 éves korú a Dalmore amontillado sherry finish is a megjelenések közül (OMC 1841).Ez még OB palackozásként iss népszerű,mindenképpen a júniusi bejelentés egyik nagy durranása.Nem a népszerúségéről híres a campbeltowni Glen Scotia ami az OMC sorozatban most a 1842 számmal egy 18 éves sherry érlelésként jelentkezik.Ahogy egy 18 éves változatot képviseli ebben a havi megjelenésben a Tamnavulin(OMC 1840).Az aktuális sor legnevesebb és valószínüleg legkeresettebb palackja a szintén 18 évvel lepalackozott Ardbeg.Erről talán nem is kell többet mondani,a történeti hitelesség kedvéért még a számát,ez az OMC 1755.A júniusi OMC sor két Mortlach reprezentánssal lesz teljes.Egyikük (OMC 1843) egy 12 éves sherry érlelésű,a másik(OMC 1844) egy 21 éves,sokat igérő palackozás.Mindkettő remek választásnak tűnik.Ahogy a két nyáreleji palackozás a Premier Barrel sorozatból.Ezek a 11 éves Highland Park (PBR 0077) és a 12 éves Macallan (PBR 0078).

A Macallan még egy formában szerepel a cég mostani bejelentésében.Ez pedig a furcsa házasításokként elhíresült Double Barrel sorozat immár hatodik megjelenése ebben a formában.DBS 0012 számmal a Macallan-Laphroaig 10 éves blended maltja okoz örömet a különleges ízek kedvelőinek.

A naptári nyár beköszöntét a fenti palackozásokkal köszöntő Douglas Laing&Co. ismét nagyon vonzó kínálattal lepte meg a whisky rajongókat.

(megjegyzés:a számok-pl.omc1844-csak referencia számok amik a vásárlásnál jelentenek támpontot és nem a hordók számát jelölik)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása