A megszépült Tomatin
2010. május 17. írta: Barman's Choice

A megszépült Tomatin

Ahogy már a dizájn megújításaval egyidőben és a londoni whisky rendezvény ideje alatti bemutatáskor olvasható volt a Tomatin lendületesen promotálja magát 2010-ben.

Kezdődött egy külső megújulással.Elegánsabb csomagolást kapott az egész alapkínálat tavaly ősz végén.A tavaly nyáron bemutatott 15 éves változattal kiegészülve 12,18 és 25 éves palackozásokkal vágtak neki 2010-nek.Hamarosan megújult a 18 éves,így az már magasabb,46% alkoholerősséggel és hosszabb (kb. 2 év) sherry érlelési idővel rendelkezik.Az idén tavasszal a londoni Whisky Live rendezvényen mutatta be a lepárló a 21 éves változatát.Ez a kiadás nem része az alapkinálatnak,2400 palacknyi limitált mennyiségben került piacra,52% abv-vel.Ez a Tomatin hat refill amerikai tölgyhordóból és egy ex-sherry butt hordótipusból származó whisky házasítása.

Az idei promotálás fontos eleme a két új single cask variáció.Az első egy 1997 szeptemberében lepárolt,refill bourbon barrellben töltött 12 év után 57.1% alkoholerősséggel lepalackozott 244 darabos limitált kiadás.A másik 1999 januári lepárlás szintén amerikai refill tölgyhordóban érlelve.Ez a variáció végül nagyjából két évet pihent még tempranillo boros hordóban és így került piacra.Mindkét single cask variáció elsősorban a japán és a nyugat-európai piacra van szánva.

Ez a szimpatikus lepárló idén még egy kiadást tartogat a whisky kedvelőknek,egy 15 ppm tőzegelésű single malttal jelentkezik még az év vége elött.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Két kiváló Tomatin single cask palackozás « The Maltbank Herald 2011.02.18. 11:25:46

[...] Az alapkínálat is bővült,szép sort tud felmutatni a lepárló exkluzív kiadásokból is és a ....Tavaly már két esetben is bizonyították ezt,előbb egy 1997-es bourbon hordós single cask kiadással és egy 1999-es tempranillo érlelést kapott single cask palackozással.A limitált mennyiség és a maltok minősége sikerre vitte a megszépült Tomatint.Ezt a single cask palackozást folytatja most a lepárló.Egészenpontosan már tavaly megjelentették a két új darabját ennek a sorozatnak,januárban elérhető is lett.Igazán egyedi,alig pár száz palacknyi single cask kiadásukkal a cég a nyugat-európai piacon kiván megjelenni.A koncepciójuk pedig ezzel a két különleges palackkal a Tomatin iránti elkötelezettség növelése.A maltok  igen vastag,nehéz,dekanterre hajazó palackját viasz zárja le és egy speciális fadobozban kerül forgalomba.A kreatív munkát ugyanaza a cég végezte akik a Tomatin legutóbbi megújulásánál is együtt dolgoztak a lepárlóval.A fadobozok a whisky világ egyik legismertebb manufakturájában készültek. [...]
süti beállítások módosítása