Torvenyi szintre emelkedtek az SWA iranyelvei
2009. november 24. írta: Barman's Choice

Torvenyi szintre emelkedtek az SWA iranyelvei

 

Uj iranyelvek szerint vedi a skot whiskyt az SWA utmutatasa alapjan a a brit kormany.Az uj szabalyozas kiterjed a palackozas,cimkezes teruletere szorosabb rend ala vonja a hagyomanyos regio nevek es a szeszfozdek nevenek hasznalatat.

Az egesz iparag tamogatasat elvezo uj torvenyek kozul par emlitesre melto kiemeles(amik sok ujdonsagot es hatalmas meglepeteseket tulajdonkeppen nem tartalmaznak).A torveny altal meghatarozott kategoriak hivatalosan:Single Malt Scotch Whisky, Single Grain - Scotch Whisky, Blended Malt Scotch Whisky, Blended Grain Scotch Whisky, and Blended Scotch Whisky.
A single malt scotch whiskyt csak es kizarolag a Skociaban palackozott whiskyk jelolesere hasznalhatjak.Ugyancsak a termek es az iparag vedelmeben skot whiskynek a csak Skociaban erlelt whisky nevezheto.A szabalyozas megtiltja a "pure malt" kifejezes hasznalatat,megtiltja a leparlo nevenek vedjegykent valo hasznalatat ha a whisky nem teljes egeszeben az adott leparloban lett leparolva.Nagyobb vedelmet biztosit az ot hagyomanyos whiskytermelo regionak es a vedjegykent valo jelzesnek,tisztazza a csomagolasokon feltuntetett evjarat es kor jelzesekkel kapcsolatos jeloleseket,kotelezove teszi a kulturalt es biztonsagos alkoholfogyasztasra valo felhivasokat es a felugyeleti szervek allando feltunteteset a palackokon,csomagolasokon.

Az edigi szovetsegi szabalyozasok torvenyi szintre emelese az elvarasok szerint piacvedelmet jelent a termeknek es pontosabb,elvezhetobb es tisztabb tajekozodast jelent a fogyasztok szamara.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása