A Doyen - Glenfarclas 60 Year Old
2014. május 07. írta: Barman's Choice

A Doyen - Glenfarclas 60 Year Old

 

A korábbi bejelentéseknek megfelelően a családi tulajdonú Glenfarclas Distillery megjelentette közel száznyolcvan éves történetének legidősebb whiskyjét .

A Glenfarclas 60 Year Old követi a familia azon törekvéseit , hogy a kiváló sherry hordókkal teli Glenfarclas készletekből válogatva a család megmutathassa a már szinte matuzsálemi korúnak nevezhető whiskyjeit is  .Amíg a vetélytársak a szuperkategóriás maltjaikat többnyire évjárat vagy kor nélkül jelentetik meg , addig a hatszögletű dobozba zárt Farclas lehúzott hatvan évet egy first fill sherry hordóban . A Grant család hatodik generációjának egyik legidősebb kiadása 360 palacknyi mennyiségben jelenik meg . A ház rendszeresen dob piacra whiskyket  a híres Family Cask sorozatban az 50-es évektől datálva azokat , de egy hatvan éves single malt az igazán ritkaság .

Jár neki az egyedi palackozás .

 

g60

 

A Glenfarclas alapsorában olyan nagyágyúkat találhatunk korrekt árazással mint a 30 Year Old , sőt , mint a 40 Year Old . Utóbbi évjárat hordói fogynak , ezért a negyven éves Glenfarclas hamarosan kivonul , de a gondos készletezésnek köszönhetően a jövőben is számíthatunk a lepárlótól komoly korú maltokra . Az idei tervek közt szerepel egy 1966-os fino sherry palackozás is , ami korában passzol ugyan a Glenfarclas stílusához , karakterében viszont egy kicsit más lesz mint a megszokott oloroso érlelések .

Köszönjük a Grant családnak , hogy megosztja velünk a whisky történelem és egy szeszfőző család hat emberöltőnyi titkának egy-egy darabját !

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása