Balvenie Triple Cask
2012. november 03. írta: Barman's Choice

Balvenie Triple Cask

A legendás David Stewart gondos munkájának köszönhetően először készült kimondottan a travel retail szegmensbe Balvenie sor . Az eddigi ismert és elismert maltok a lepárlótól egyszerre szerepeltek az alapkínálatban és a travel retail vámmentes polcain . Most három új kreációval lep meg minket a Speyside egyik legismertebb maltja , az alkalomhoz illően természetesen egy kis extrával .

A Doublewood , a Balvenie legfontosabb whiskyje , Mr.Stewart munkásságának egyik ékköve az elsők egyike vot a két hordós érlelések sorában . A szokásos ex-bourbon hordókból a whisky átkerült egy ex-sherry tölgyhordóba ,így a malt sokkal gyümölcsösebb , élvezetesebb lett . A legutolsó Balvenie innováció ( azon túl , hogy a Double Wood megjelent nemrég 17 éves változatban és igen jó whisky lett belőle is ) a háromszoros érlelés . A first fill ( első töltésű azaz az amerikai bourbon whisky után a hordó Skóciába kerülve először van megtöltve skót párlattal ) , refill ( amikor az ex-bourbon hordó másodszor,harmadszor kerül töltésre " karrierje " során skót whiskyvel ) és ex-sherry hordókban érlelt Balvenie hozza a márka jól ismert letisztult, gazdag aromájú , mézes karaktereit . Az alkoholerősség 40 % -os , a lepárló pedig 12 éves , 16 éves és 25 éves variációkat kínál az új , Balvenie Triple Cask néven bemutatott , exkluzív travel reatil sorozatban .

A Balvenie pár napja hozta ki legújabb whiskyjét a hamar hírnevet szerzett " Balvenie Tun 1401 " sorozat hatodik adagját . A " Batch 6 "  az amerikai piacra lett irányítva , tovább folytatva a kézműves maláta whisky hódító hadjáratát a kontinensen . Örömmel látni , hogy a fél évszázados szakmai jubileumát ünneplő mester , Mr.Stewart  nem,hogy nyugdíjba készülne , hanem újabb és újabb remek speysiderekkel örvendeztet meg minket . És szerencsére a Balvenie ismét egy dinamikus , innovatív oldalát mutatja ,megtartva a kézműves whisky készítés legszebb értékeit .

( köszönet a Moodie Report-nak )

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása