Ázsiában debütál a Balblair Vintage 1995
2011. május 09. írta: Barman's Choice

Ázsiában debütál a Balblair Vintage 1995

Újabb taggal bővült a Balblair Distillery single malt kínálata.A legfrissebb palackozás a napokban mutatkozik be a célpiac egy ázsiai rendezvényén,egy szingapúri kiállításon.

Bizony,lassan ha az ember valami újdonságra vágyik whisky tekintetében egyre gyakrabban kell Ázsia piacait pásztáznia.A legdinamikusabb kereskedelmi szegmense a  prémium termékeknek a kiskereskedelem vámmentes üzleteire fókuszál.Azok közül is a fókuszban a kelt-ázsiai légikikötők duty free shopjai vannak.A vámmentes kereskedelem egyik legnevesebb szervezete a napokban Szingapúrban tartja aktuális regionális rendezvényét.Erre az eseményre időzíti a Balblair az új palackozásának világpremierjét.

A Balblair travel retail portfoliójában másodtöltésű(second fill) ex bourbon hordós single maltok szerepelnek,neveztesen a Vintage 1978 és Vintage 2000.Hozzájuk csatlakozik most a Balblair Vintage 1995.

A whisky a sorozat jellemzőit viszi tovább.Nevezetesen azt,hogy 46% abv-vel,nem hűtve szűrt eljárással és színezékmentesen kerül a travel retailben megszokott egy literes kiszerelésű palackba.A Balblair jellegzetes formájú butellája és csomagolása természetesen megmarad viszont a doboz mérete,amiben a palack pihen,változik.Tíz százalékkal kisebb méretű lesz a tárolódoboz,ezzel megkönnyítve az utazóknak a szállítást.Maga az ital illatában az ananász,körte,zöldalma,kókusz és vanilia klasszikus aromáit hordozza,ízében pedig  citrus,a karamella és a fűszeresség bukkan fel.A lecsengés hosszú,egyenletes.

A szingapúri premier után a Vintage 1995 világszerte elérhető lesz,ezért ha valaki megfordul a nemzetközi repterek nevesebbjein,figyelje a polcokat.A Balblair egy kifinomult,lendületes,vibrálóan izgalmas világot mutat meg a single maltok palettájáról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása