Elegancia és kreativitás: Balvenie 40 YO
2010. augusztus 03. írta: Barman's Choice

Elegancia és kreativitás: Balvenie 40 YO

A múlt hónapban az exkluzivitást,eleganciát és luxust a Balvenie 40 Years Old limitált palackozása jelentette.Most pár gyönyörű kép az egész Balvenie portfoliót dizájnoló Here design studiotól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fezmin 2010.08.03. 17:07:10

Na, ez csinos darab. Én is szeretnék már egy igazán öreg whisky-t itthonra. Eddig a 40 éves Glenfarclas van kinézve, már csak az ára miatt is, meg amúgy is nagyon szimpatikus mindenük. :)

barman 2010.08.03. 18:09:52

Az IB palackozások közt vannak komoly korú whiskyk és nagyon jók is. Ha a kor számít tudok mondani a hasonló korú OB palackok árának kb feléért IB-t amit érdemes. Ha OB-t akarsz akkor a Glenfarclas 40 valóban jól sikerült és van még jópár.Most az kb 280 font körül van de majdnem ugyanennyiért kapsz egy 25 éves Ardbeget ami a világ egyik legjobbja. 150-300 font közt mozognak a még elérhető koros maltok. Ha azt betudod határolni kb mennyit szánnál rá,mondom,hogy aktuálisan mire érdemes költeni.

fezmin 2010.08.03. 18:45:48

A német oldalon 238 euró a 40-es Glenfarclas. Lord of the Isles-t meg nem láttam már árulni sok helyen. Igazából csak egy ilyen igazán korosat szeretnék, valami nagyon különleges alkalomra, de szerintem nem idén lesz még. Igen, láttam, hogy egész jó áron vannak öreg IB whisky-k. Ha tényleg rászánom magam a dologra, mindenképpen kikérdezlek előtte. :)

Karibi rum(li) a Balvenie háza táján « The Maltbank Herald 2010.08.31. 04:43:31

[...] 31 Aug Amióta David Stewart csak a Balvenienek szenteli minden idejét egyre-másra jönnek az új vagy épp újra gondolt kiadások.A Balvenie megjelenései közt nem egyszerű eligazodni a tapasztalatlan kiváncsiskodónak hiszen a Grant család eme kifinomult maltja egyszerre van jelen több piacon,különböző sorokkal amik néha fedik egymást,néha nüanszokban különböznek egymástól,néha pedig teljesen önálló palackozásként hódítanak.Legutóbb épp egy csak a lepárlóban kapható,exkluzív palackozásról számoltunk be velük kapcsolatban(Tun 1401).A jelenlegi szorosan vett alapsorba érkezik most egy whisky aminek ugyan már van előélete mégis önállóan kéretik kezelni.Ő a Balvenie 14 Years Old Caribbean Cask.Vagyis egy rumos érlelés.Ha most valaki felhúzná a szemöldökét,hogy hiszen létezik már mind rumos,mind 14 éves Balvenie,sőt 14 éves rumos Balvenie is,akkor csak helyeselni tudnék.De!A lehető legegyszerűbb módon kibogozva a szálakat,meg kell jegyeznünk,hogy rumos érlelés kérdésben a helyzet a következő:2006-ban jött ki a 14 yo RumWood 47.1% abv-vel.Ez a whisky az utolsó 18 hónapját 14 különböző rumos hordóban töltötte.Ezekben a hordókban korábban rumok pihentek Guyanatól Venezueláig.Időrendben a következő rumos Balvenie a 17 years old vagyis a 17 éves,különböző érlelések sorozatából egy whisky.Ez a malt jamaicai rumos hordóban kapta meg végleges karaktereit és 43% alkoholfokkal bír.Aztán visszatért a 14 éves variációhoz rum kérdésben a lepárló és a francia piacra bevezette szintén 43% abv-vel Cuban Selection néven a rumos Balveniet.Bonyolitsuk tovább.Balvenie 14 years old Golden Cask néven,47.5% alkoholfokkal jelent meg a travel retail szegmensbe szánt következő rumos variáció.Ez volt talán a legnépszerőbb ezekből az érlelésekből talán.És most itt van a Balvenie 14 Years Old Caribbean Cask néven a legújabb rumos érlelés,ezóttal újból 43%-al.Ez a kiadás az amerikai,tengerentúli piacot célozza de bekerül az alapkínálatba a 12 yo DoubleWood,a 12 yo Signature,a 15 yo Single Barrel,a 21 yo PortWood,a 30 yo és az igazán különleges 40 yo mellé. [...]

Ez volt az év-május « The Maltbank Herald 2010.12.05. 14:09:24

[...] Májusban jött ki a The Balvenie 40 Years Old a maga exkluzív megjelenésével.Az év egyik legszebb,legexkluzívabb palackozása. [...]

Kicsik és nagyok « The Maltbank Herald 2011.11.08. 14:53:02

[...] éves Balvenie megjelenéséhez kreált, egyedi kézműves dobozokról írt bejegyzésre? Ha nem, KATT IDE. Ez a 40 éves Balvenie kiadás idén is megjelent, a bemutatása a londoni Albert & Victoria [...]
süti beállítások módosítása