Uj malt master a Glenfiddichnel
2009. november 04. írta: Barman's Choice

Uj malt master a Glenfiddichnel

Iden mar elbucsuzott egy ikon a whiskyipartol,John Ramsey szemelyeben.Most a legnagyobb skot csaladi tulajdonu ceg,a William Grant &Sons jelentette be,hogy 35 ev utan tavozik a legendas David Stewart a Glenfiddich malt master es a Grant's blended whisky master blender poziciojabol..Helyet az utobbi nyolc evben Stewart mellett dolgozo Brian Kinsman veszi at.

david_stewart

David Stewart 1962-ben kezdett dolgozni a William Grant&Sons-nal,1974-tol master blender.Iden tavasszal eletmu dijat kapott a szakmai magazintol.A 45.evfordulojan munkassaganak  a The Balvenie Signature 12 years old single malt megjelentetesevel ismerte el a vallalat Stewart eredmenyeit es huseget.Mint malt master Mr.Stewart tovabb dolgozik a The Balvenie leparlonal mig utodja,Brian Kinsman lesz az uj malt master a Glenfiddichnel es a master blender a Grant's blended whiskynel.

grants_ambassador_kinsman_01

Az uj malt master a hatodik a ceg alapitasa ota.1997-ben csatlakozott a ceghez es az utolso nyolc evben David Stewart mellett keszult a december elsejen bekoszono napra,amikor is hivatalosan atveszi a master blender poziciot a cegnel.A belepoje mindenesetre szepre sikeredett,hiszen mar az o keze munkajat(orra munkajat?:) viseli magan a par hete Cannesban bemutatott 25 eves Grant's whisky amit az alapito,William Grant veje,Charles Gordon vilagkoruli "marketing" utjanak 100.evfordulojat hivatott dicsoiteni.

Remeljuk a The Maltbank Herald-ot piciket jobban erdeklo single maltok vilagaban is hamarosan leteszi nevjegyet valami hasonlo exkluzivitassal az uj malt master!Sok sikert es hosszu,szep karriert Brian!

grants_25_gallery_01grants_25_gallery_03grants_25_gallery_04

(a kepek a cannes-i bemutatorol,Brian a ceg vezetoivel,Charles Gordon korabeli utazotaskaja es jegyzetkonyve)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karibi rum(li) a Balvenie háza táján « The Maltbank Herald 2010.08.31. 04:43:16

[...] Aug Amióta David Stewart csak a Balvenienek szenteli minden idejét egyre-másra jönnek az új vagy épp újra gondolt kiadások.A Balvenie megjelenései közt nem [...]
süti beállítások módosítása