A Kilkerran hatosfogat és a WIP Six
2014. május 09. írta: Barman's Choice

A Kilkerran hatosfogat és a WIP Six

 

A tavasz száma a Glengyle Distillery környékén a hatos . Nagyjából egy időben mutatta be a lepárló a 2004-es első lepárlás hat különböző hordókba töltött adagját és a Work In Progress fejlődés sorozat hatodik évfolyamának ikerérleléseit .

2000-ben , a millenium első új lepárlónyitása Campbeltownban volt . A Springbank Distillers tulajdonosai , a Mitchell család megvásárolta a Glengyle Distillery megmaradt épületeit . A tervezett whisky neve azonban nem a Glengyle lett hanem Kilkerran . A Glengyle egy blended whisky márkaneve volt már mire a Glengyle nevű lepárló megkezdte működését . A campbeltowni stílusnak megfelelően a lokálpatrióta gazdák egy másik ,környékbeli nevet tett a későbbi whiskyjének márkanevévé . Ez lett a Kilkerran . A termelés 2004-ben indult el . A legelső Kilkerran párlatok hat különböző hordóba kerültek . Friss oloroso ,madeira ,bourbon ,fino sherry , port és demerara rum volt a hordók töltési sorrendje . A hat hordó tíz éve várta ,hogy megmutathassa mivé nevelték a Glengyle maltját . Most a lepárló szépen lepalackozta őket és egy hatos csomagban , díszdobozban megjelentette .

Először nézzük a hordókat :

kilolokilmadeirakilbourkilfinokilportkilrum

 

És ez lett belőlük :

kil.6.

kil6

k6

 

 

A másik Kilkerran megjelenés a hatos szám varázsa alatt , a Work In Progress nevű sorozat hatodik adagja. Ez a WIP sorozat 2009-ben kezdődött , az akkor már öt éves Kilkerrannal és az első , hivatalos korjelöléssel ellátott megjelenéséig tart majd . Tulajdonképpen minden évben egy évvel idősebb formájában kóstolhatjuk a Glengyle maltot , egészen 2016-ig, amikor is megjelenik majd a Kilkerran 12 year old palackozás . Tavaly a kilenc éves whisky egyszerre két különböző variációban jelent meg , egy sherry és egy bourbon érlelésként . Az ötlet és a whiskyk is annyira tetszettek a közönségnek , hogy idén is ikerpalackozásként jelenik meg az itóka . És nem is akárhogy néz ki a Kilkerran Work In Progress Six !

 

kwip6

 

 

Színek , ízek , évfordulók , díszcsomag . A jelek szerint a Kilkerran végleg belépett a komoly maláta whisky márkák közé . És ez jó .

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása